20.03.2024
Телеканал NTD

До Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезли

До Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезли

У столиці Перу на огляд публіки виставили 33 археологічні експонати, які недавно повернулися до країни. Раніше..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

У столиці Перу на огляд публіки виставили 33 археологічні експонати, які недавно повернулися до країни. Раніше їх вивезли нелегальним шляхом. Потім вони перебували в приватних колекціях.

Серед них кераміка, церемоніальні та інші предмети.

[Софія дель Кастільйо, археолог]:

«Кераміку культури наска прикрашено іконографічними малюнками. З предметів культури чанкай виділяються церемоніальні ножі. Вони походять із північного узбережжя. Також є дерев’яна паличка з центрального узбережжя. Її, можливо, використовували для вимірювання, бо в ній є отвори».

До епохи цивілізації чанкай, що існувала приблизно з 1200 по 1470 рік, належать 11 виставлених експонатів. Їх привезли з Австралії. Сім передали добровільно, решту — вилучили.

Ще 11 артефактів створено за часів культури наска. Вона існувала з II століття до нашої ери до VI століття нашої ери.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиСобака-робот із лапами-пилососами чистить італійський пляжНеймовірно схожих на людей роботів показали на виставці в ПекініДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річокНапрочуд повний скелет динозавра показали в ДаніїШеф-кухар із травмованою ногою працює в «підвішеному» станіНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 кмПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природу«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіРоботаксі та ШІ захоплюють робочі місця в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: