27.03.2024
Телеканал NTD

У США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватів

У США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватів

Великі хвилі та сильний вітер випробовують цю плавучу вітроелектростанцію. Експеримент проходить у закритому басейні, а висота..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Великі хвилі та сильний вітер випробовують цю плавучу вітроелектростанцію. Експеримент проходить у закритому басейні, а висота вітрогенератора — лише чотири метри. Його тестують американські інженери Університету Мену. Ця конструкція — прототип нового потужного вітрогенератора.

[Ентоні Візеллі, інженер]:

«Розміри зменшено в 50–70 разів. Ми також відтворюємо хвилі в такому масштабі й тестуємо безпеку конструкції. Чи не дуже вона зсувається? Яке навантаження на вежу та на троси? Можна виміряти ці параметри, щоб мати впевненість у тому, що все зроблено технічно правильно».

Інженери хочуть створити плавучу вітрову електростанцію потужністю 20 мегаватів. Водночас її можна буде будувати з простих і доступних матеріалів, таких як бетон. Висота вітрогенератора перевищить 200 метрів. Кріпитимуть його товстими тросами.

[Ентоні Візеллі, інженер]:

«Ми тестуємо троси, щоб переконатись у їхній безпеці. Тому вони дещо пошарпані. <…> Вони дуже жорсткі. Ви можете бачити, що я ледве їх підіймаю — вони дуже важкі».

Потужні плавучі вітроелектростанції планують розміщати в морі на великій глибині за десятки кілометрів від берега. Там вітер сильніший, тому вітрогенератори працюватимуть ефективніше.

[Хабіб Дагер, працівник Університету Мену]:

«Використовуючи 3 % площі затоки Каско, можна опалювати кожен будинок і забезпечувати енергією кожну машину штату Мен. Такий великий цей ресурс».

Фахівці кажуть, що в США достатньо місць, де можна розмістити плавучі вітроелектростанції. Вони зможуть виробляти щонайменше вдвічі більше електроенергії, ніж потрібно країні.

А поки що інженери Університету Мену працюють над тим, щоб вітрогенератор був стійким, а також не заважав звичному життю морських мешканців.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваЦілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в ІталіїАстрономи побачили пробудження чорної діри в глибинах УсесвітуЄКА відібрало студентів, які полетять у космосЗнайдено живий організм із найбільшим геномомАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: