27.07.2024
Телеканал NTD

Велетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництва

Велетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництва

Цей прототип будинку виготовлений суто з біологічних матеріалів на одному з найбільших у світі 3D-принтерів. І..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Цей прототип будинку виготовлений суто з біологічних матеріалів на одному з найбільших у світі 3D-принтерів. І він дає уявлення про екологічніше майбутнє будівництва.

[Хабіб Дагер, директор Центру найсучасніших структур та композитів]:

«Ця конкретна машина насправді не просто принтер. Її справді можна назвати гібридною виробничою одиницею».

BioHome3D — це будинок площею 55 квадратних метрів з надрукованими на 3D-принтері стінами, підлогою та дахом. Матеріалом служать відходи деревообробної промисловості та біосмол.

[Хабіб Дагер, директор Центру найсучасніших структур та композитів]:

«Можна взяти надруковану на 3D-принтері деталь і за бажання зробити її схожою на маленький шматок скла. Також можна робити отвори й таке інше. До того ж він має роботизовану руку, яку можна використовувати для виконання безлічі дуже цікавих операцій».

Принтер, який назвали «Фабрика майбутнього 1.0», має допомогти вирішити проблеми нестачі житла та будівельників у США. Будинок він може надрукувати за кілька днів.

Таке житло хочуть створювати для малозабезпечених сімей, яким загрожує виселення.

[Хабіб Дагер, директор Центру найсучасніших структур та композитів]:

«Наша мета — випробувати будинок на практиці, перевірити в умовах суворої зими штату Мен. Ми вже бачили дві суворі зими в цьому штаті. Дім зроблено дуже добре. Треба кілька років, щоб випробувати матеріали та переконатися, що вони працюють».

Принтер можна застосовувати й в інших галузях, зокрема в оборонній промисловості чи суднобудуванні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваНапрочуд повний скелет динозавра показали в ДаніїДе відбувається найбільша у світі міграція ссавцівНові знімки телескопа «Евклід» дивовижно чітко показали далекий космосБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиЄКА відібрало студентів, які полетять у космосНайбільший у світі телескоп установлять на краю пустелі АтакамаУ США розробили додатковий великий палець руки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: