20.07.2024
Телеканал NTD

Як гігантські павуки з Азії захоплюють території США

Як гігантські павуки з Азії захоплюють території США

Павуки Джоро завбільшки приблизно з людську долоню дедалі більше поширюються на східному узбережжі США. Часто вони..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Павуки Джоро завбільшки приблизно з людську долоню дедалі більше поширюються на східному узбережжі США. Часто вони лякають своїми розмірами: самки виростають до 20 сантиметрів, самці — до 10 сантиметрів.

Але, попри зовнішній вигляд, павуки Джоро виявилися досить сором’язливими. Як з’ясували дослідники, вони не здатні на агресивну поведінку, і якщо поруч буде тварина або людина, вони надовго завмирають.

[Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера]:
«Вони не є небезпечними. Вони не агресивні. Навіть якби ви справді потривожили павука настільки, що він вас укусив, це б не було проблемою. Їхня отрута не небезпечна для людини».

Цей вид зі Східної Азії, тому в США, як уважають, він загрожує місцевій екосистемі. Назва походить із японських міфів. Його найменували на честь міфічної істоти Джорогумо, здатної ловити людей за допомогою шовку.

Павуків Джоро вперше помітили в американській Джорджії десять років тому. Відтоді з кожним роком їх усе більше. Вони поширились у Північній та Південній Кароліні, Вірджинії та Меріленді.

[Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера]:
«У природному ареалі їх можна побачити в Японії, Китаї, аж до передгір’я Гімалаїв. Тому вони досить холодостійкі. І я думаю, саме тому ми можемо очікувати, що вони рушать далі на північ».

До США вони потрапили, мабуть, із товарами з Азії.

[Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера]:
«Більшість цих інвазивних видів поширюють люди, часто з вантажем, який перевозять на кораблях як баласт».

Експерти зазначають, що павуки Джоро можуть бути корисними. Вони харчуються комарами та москітами.

Є імовірність, що цих гігантів улітку побачать навіть у Нью-Йорку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як гігантські павуки з Азії захоплюють території СШАНовий вид динозавра: предок трицератопсаНеймовірно схожих на людей роботів показали на виставці в ПекініБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластикомНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 кмЧому найбільший айсберг у світі вже кілька місяців обертаєтьсяДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняСобака-робот із лапами-пилососами чистить італійський пляжУнікальний датчик пожеж здобув премію Дайсона у Великій Британії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: