27.09.2024
Телеканал NTD

Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

У джунглях Амазонії під кроною дерева прилаштувався справжній будинок. Від нього до землі — 32 метри...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У джунглях Амазонії під кроною дерева прилаштувався справжній будинок. Від нього до землі — 32 метри. Піднятися нагору можна сходами зі 140 щаблів. Збудували такий будинок у перуанському регіоні Мадре-де-Дьйос. Він відомий великим різноманіттям дикої природи.

Незвичайний проєкт започаткувала місцева благодійна природоохоронна організація в партнерстві з освітньою онлайн-платформою та компанією, яка організовує туристичні подорожі.

[Джей Джей Дюран, віцепрезидент природоохоронної організації]:

«На спорудження будинку на дереві, пішло чотири місяці. 30 осіб працювали з п’ятої ранку до п’ятої вечора. Було важко».

Для будівництва використали багато повалених дерев. У будинку є сонячні панелі та супутниковий інтернет. Тут розташувався навчальний центр, шкільний кабінет та житлове приміщення з ванною кімнатою.

У центрі здобувають освіту молоді лісівники з-поміж корінних жителів.

[Еліза Руні, працівниця освітньої компанії]:

«Цей будинок, напевно, одна з найвіддаленіших аудиторій у світі. Студенти тут не лише опановують навички, а й більше дізнаються про свою спільноту, про природу та землю, яку хочуть зберегти».

Корінні жителі часто ходять до школи лише до 11–12 років. Потім ідуть працювати — нелегально рубають ліс чи добувають корисні копалини. Захисники природи хочуть це змінити.

[Джей Джей Дюран, віцепрезидент природоохоронної організації]:

«Якщо вони здобудуть ліпшу освіту, то в них з’явиться можливість виконувати іншу роботу. Вона дасть їм гроші на життя, і можна буде не рубати ліс».

У будинку на дереві можуть зупинитися туристи. Номер обійдеться в 1450 доларів за ніч.

Джунглі Амазонії називають «легенями планети». Це найбільший у світі тропічний ліс. Вирубування дерев під поля й будівництво завдало великої шкоди джунглям. Але вже ось як десять років воно сповільнюється. Так, торік ліси вирубували на 55 % менше, ніж роком раніше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Два індійські ресторани судяться через куряче каріФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: