27.11.2024
Телеканал NTD

Шанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Шанувальники «мерседесів»: пам'ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Пам'ятник «мерседесу» вирішили поставити в хорватському місті Імотський. Авто німецької марки тут усюди — і в..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Пам’ятник «мерседесу» вирішили поставити в хорватському місті Імотський. Авто німецької марки тут усюди — і в дворах, і на дорогах. Монумент роблять у співавторстві з власниками машин.

У минулому столітті місцеві жителі часто їздили на заробітки за кордон, переважно до Німеччини. Звідти поверталися на автомобілях.

[Іван Томич, президент автоклубу]:

«Заробивши трохи грошей, вони хотіли показати, що досягли успіху, тому приїжджали сюди на “мерседесі”, а не на жодній іншій машині. Для них це був символ успіху».

Автомобілі перейшли в спадок дітям та онукам. Тож тепер у місті багато ретромашин.

[Іван Томич, президент автоклубу]:

«Зараз в Імотському живе приблизно 25 000 осіб, раніше було 50 000. Я впевнений, що тут сім чи вісім тисяч “мерседесів”. До того ж не відомо, скільки з них не зареєстровано».

Пам’ятник роблять із місцевого каменю. Його видобули біля міста.

[Роко, скульптор]:

«Важливо, щоб камінь був звідси. Він не найліпший для скульптур, здебільшого його використовують на будівництві. Але якщо взяти інший камінь, то скульптура не буде такою символічною».

Скульптори хочуть зробити пам’ятник максимально схожим на класичний «мерседес». Він складатиметься з окремих елементів та важитиме 50 тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніДва індійські ресторани судяться через куряче карі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: