27.11.2024
Телеканал NTD

Болівійка перетворює використану олію на мийні засоби

Болівійка перетворює використану олію на мийні засоби

Жінка-хімік із Болівії робить мийні засоби з використаної рослинної олії. Сировину бере в кафе та ресторанах..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Жінка-хімік із Болівії робить мийні засоби з використаної рослинної олії. Сировину бере в кафе та ресторанах Ла-Паса.

Ідея в Сільверії Парі виникла ще під час навчання в університеті. Тоді вона дізналася, що використана та вилита олія шкодить природі. Десять років тому жінка заснувала компанію з виробництва мийних засобів.

[Сільверія Кутіпа Парі, голова компанії ― виробника мийних засобів]:

«Наші мийні засоби натуральні, екологічні й не шкодять природі та водним ресурсам. Водночас великі компанії випускають мийні засоби, у яких високий вміст хімікатів і барвників. Токсичні хімікати шкодять екології».

Компанія випускає рідкі мийні засоби, порошок для прання та кускове мило для рук і тіла.

За словами фахівців, використана олія, вилита в раковину, залишається на стінках труб. Це поступово призводить до забиття. Якщо олія зі стічними водами потрапить у річку, вона вкриє поверхню тонкою плівкою. Через це у воду потраплятиме менше кисню.

Захисники природи радять із використаної олії робити мило. Для цього потрібна вода та каустична сода, яка, до речі, дуже токсична, тому працювати з нею треба обережно. Також під час варіння мила можна додавати ефірні олії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівійка перетворює використану олію на мийні засобиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуСендбординг повертається до НамібіїІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: