27.09.2024
Телеканал NTD

Медитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

Медитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

У цій середній школі Таунсвілла, що в австралійському штаті Квінсленд, обідня перерва вже закінчилася, але учні..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У цій середній школі Таунсвілла, що в австралійському штаті Квінсленд, обідня перерва вже закінчилася, але учні поки що не повертаються до класу.

Щотижня впродовж усього минулого року для школярів проводили так звані заняття з усвідомленості. Вони спрямовані на те, щоб заспокоїти розум у напруженій ситуації.

[Жасмін Гілі-Пеган, викладач]:

«Пригніченість, тривога, цифрова залежність — усе це впливає на добробут нашого наступного покоління».

Програма «Перезавантаження молодості» використовує такі методи, як медитація та глибоке дихання. Вона дає учням інструменти, які допомагають стати психологічно стійкішими.

[Жасмін Гілі-Пеган, викладач]:

«У 75 відсотків людей, які страждають на психічні розлади, процес почався у віці до 25 років. Нині як ніколи важливо, щоб ми брали активну участь у психічному та емоційному здоров’ї нашого наступного покоління».

Учителі помітили, що учні стали уважнішими. Також поліпшилася поведінка.

[Брі Кленсі, учителька]:

«Ми помічаємо, що уроки починаються набагато спокійніше. Школярі взаємодіють одне з одним набагато позитивніше. Це створює в класі спокійнішу атмосферу й дає змогу більше зосередитися на навчанні».

Школярі кажуть, що почуваються краще.

[школяр]:

«Це допомогло мені розслабитися, заспокоїтися й уникнути великого стресу».

[школярка]:

«Я відчуваю менше занепокоєння в тілі та у свідомості».

Це не перша школа в Австралії та у світі, яка застосовує таку методику. Проте фахівці зазначають, що треба зробити більше.

[Таня Дойл, працівниця Університету Джеймса Кука]:

«Практики, які допомагають усунути психологічні травми, дають змогу молоді навчитися саморегуляції та відчути себе у безпеці, дістати підтримку в класі».

Коротке посилання на цю сторінку:

Медитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіВ Італії вимирають газетні кіоскиЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: