27.02.2024
Телеканал NTD

У сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»

У сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»

Фонтан «Колісниця Аполлона» повертається на своє місце в розкішних садах Версальського палацу. Скульптурну композицію та підводну..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Фонтан «Колісниця Аполлона» повертається на своє місце в розкішних садах Версальського палацу. Скульптурну композицію та підводну частину фонтана реставрували рік.

Робітники зміцнили кам’яну основу фонтана. Також знадобився ремонт металевої конструкції, яка понад триста років підтримувала скульптури. Їх зроблено зі свинцю і вкрито позолотою. Згодом метал поржавів і деформувався. Реставратори все відновили, а також освіжили позолоту.

[Лоран Салом, директор музею]:

«Усе це класична робота з реставрування скульптур. Але оскільки це свинець, вона все ж таки особлива. Працюючи зі свинцем, є обмеження, пов’язані з технікою безпеки, тому працювати складно. Це дивовижний проєкт».

Скульптурний ансамбль складається з 13 статуй. Усі разом важать 30 тонн. Їх встановлюватимуть кілька днів. Потім почнуть працювати з гідротехнічною частиною споруди. Фонтан відкриється наприкінці березня.

Улітку, під час Олімпіади-2024, у садах Версаля відбудуться змагання з кінного спорту. Тому «Колісницю Аполлона» постаралися відреставрувати швидко. Фонтан має важливе місце в садах. Він пов’язує Малий парк і Великий канал.
Коротке посилання на цю сторінку:

У сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Китайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: