28.01.2024
Телеканал NTD

В ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у Китаї

В ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у Китаї

В ООН пройшли слухання, присвячені ситуації в галузі прав людини в Китайській Народній Республіці. Під час..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

В ООН пройшли слухання, присвячені ситуації в галузі прав людини в Китайській Народній Республіці. Під час засідання Ради з прав людини учасники заявили, що ув’язнення уйгурів та представників інших меншин у регіоні Сіньцзян і на північному заході Китаю можна розглядати як злочини проти людяності.

Постійні члени ООН запропонували рекомендації, які допоможуть зупинити переслідування уйгурів і тибетців, а також забезпечать у Китаї свободу віросповідання.

Для участі в засіданні зареєструвалася рекордна кількість країн — 160. Кожен представник мав 45 секунд на виступ.

[Леслі Нортон, представниця Канади в ООН]:

«Канада рекомендує, щоб Китай змінив заходи покарання, які застосовують щодо уйгурів, тибетців та інших етнічних меншин, зокрема примусову працю, примусове переселення, примусову стерилізацію та обов’язкове відвідування певних шкіл. <…> А також щоб Китай поклав край усім формам викрадень правозахисників, представників етнічних меншин і практикувальників Фалуньгун».

Представник Чехії закликав Китай припинити переслідувати релігійні групи та духовні течії, а також громадських активістів.

[Вацлав Балек, представник Чехії в ООН]:

«Сюди входять мусульмани-уйгури, тибетські буддисти, а також монголи, яких переслідують під приводом захисту національної безпеки. Також треба скасувати закон про нацбезпеку в Гонконгу, який ігнорує фундаментальні права та свободи людей».

ООН проводить Універсальний періодичний огляд кожної країни приблизно раз на чотири роки. Під час нього експерти оцінюють ситуацію з правами людини.

Перед цим, у понеділок, на спеціальній зустрічі в межах огляду обговорили насильницьке вирізання органів у в’язнів сумління в Китаї. Зокрема, становище прихильників мирної практики медитації та вдосконалення Фалуньгун, яку влада країни репресує ось уже як 25 років. Як показують численні свідчення та звіти, органи вирізають у в’язнів для продажу та отримання прибутку.

Експертами, які дали свідчення на слуханнях, були адвокати з прав людини, професори та медичні працівники.
Коротке посилання на цю сторінку:

В ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівНа Кубі закінчується паливо?ЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Японія втратила титул третьої за величиною економіки світуЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: