27.08.2024
Телеканал NTD

Конституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Конституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Ухвалений у грудні французький закон про імміграцію скоротять. Таке рішення ухвалила конституційна рада країни. Вона відхилила..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ухвалений у грудні французький закон про імміграцію скоротять. Таке рішення ухвалила конституційна рада країни. Вона відхилила ключові пункти законопроєкту. Загалом коло третини. Серед них обмеження на доступ до соцдопомоги для мігрантів і до громадянства для їхніх дітей, що народилися у Франції.

Цей суд визначає, чи відповідають закони конституції. Він скасував 35 із 80 пунктів законопроєкту. Більшість із них внесли під тиском опозиційних правих законодавців під час бурхливих обговорень у парламенті.

Заходи не дозволяли мігрантам привозити родичів для спільного проживання, а також, народивши у Франції дітей, набувати громадянства та діставати доступ до соцзабезпечення.

Біля будівлі суду зібралися мігранти та противники законопроєкту. Вони кажуть, що змінений закон, як і раніше, порушує їхні права, і що вони хочуть жити гідно.

[Маріама Сідібе, мігрантка]:

«Ми просимо рівних прав з іншими. Більше нічого не просимо. Ми хочемо мати дозвіл на проживання. Ми хочемо жити гідно в цій країні».

Президент Емманюель Макрон зробив цей законопроєкт головною обіцянкою перед обранням на другий термін. Він не має абсолютної більшості в парламенті. Однак законопроєкт дістав велику підтримку консервативних законодавців. Щоправда, вони вимагають його посилити.

Водночас закон зберіг структуру, яку уряд запропонував спочатку. Він спростив процедуру депортації правопорушників-іноземців. Це одна з пріоритетних цілей міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Конституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: