27.05.2024
Телеканал NTD

Вогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Вогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Виставка «Прерафаеліти. Сучасне Відродження» відкрилася в Італії. Вона містить понад 300 робіт, серед яких картини, скульптури,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Виставка «Прерафаеліти. Сучасне Відродження» відкрилася в Італії. Вона містить понад 300 робіт, серед яких картини, скульптури, тканини та ювелірні вироби.

Рух прерафаелітів заснували молоді англійські художники в 1848 році. Тоді вони ще не підозрювали, що їхні роботи виставлять поруч із картинами італійських майстрів, які їх надихнули, зокрема Мікеланджело, Боттічеллі та Тіціана.

Сама назва руху означає, що він наслідував епоху, яка була до Рафаеля.

Відвідувачі зможуть побачити роботи Данте Габріеля Россетті, Едварда Берн-Джонса, Форда Медокса Брауна, Вільяма Морріса, а також Мікеланджело, Боттічеллі, Белліні, Сіньореллі, Фра Анджеліко та багатьох інших.

[Елізабет Преттеджон, куратор виставки]:

«Це вперше, коли твори британських художників-прерафаелітів поєднали з творами італійського Відродження, які надихнули їх на створення творів мистецтва в такій великій кількості».

«Братство прерафаелітів» таємно заснували в Лондоні семеро студентів Королівської академії. Їм набридли жорсткі традиції, які домінували у вікторіанському британському мистецтві. Вони прагнули пожвавити англійський живопис, який, як уважалося, занепадав через надмірно формальні й суворі правила, які встановила Академія.

Зачаровані мистецтвом передрафаелівського періоду, вони виробили свій впізнаваний стиль: вогняноволосі жінки, яскраві кольори та сільська місцевість, промальована в мікроскопічних деталях.

Особливо вони вражали ідеалом жіночої краси. Це були складні, повні суперечностей постаті, що мали велику чуттєву силу й чарівну красу.

[Елізабет Преттеджон, куратор виставки]:

«Вони були з дуже різкими рисами обличчя й часто у вільному одязі, не схожому на модний одяг того періоду. Вони дуже відрізнялися від досить скромних і милих дівчат, які були на попередніх картинах початку XIX століття».

Завершують виставку роботи італійських художників покоління прерафаелітів, які перебували під впливом тих самих англійських художників, яких своєю чергою надихали італійці.

Виставка працюватиме у Форлі в музеї Чивіко до 30 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїВ Італії вимирають газетні кіоскиРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: