28.08.2024
Телеканал NTD

Готель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленів

Готель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленів

Цей п'ятизірковий готель популярний серед знаменитостей і заможних людей. Його вважають найпрестижнішим у Римі. А тепер..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Цей п’ятизірковий готель популярний серед знаменитостей і заможних людей. Його вважають найпрестижнішим у Римі. А тепер сюди на екскурсію зможуть прийти всі охочі.

Готель має велику колекцію творів мистецтва, яку зібрали його колишні власники. Керівництво вирішило, що такі цінності не можна приховувати від людських очей.

[Александра Массіна, мистецтвознавець]:

«У нас є гобелени мануфактури Бове, картини Джанбаттісти Тьєполо та послідовників Караваджо, скульптури та чудові меблі. Ця колекція містить приблизно тисячу творів мистецтва, які розташовані в усьому готелі».

У холі гостей зустрічають чотири полотна Джузеппе Дзаїса — венеційського пейзажиста XVIII століття. Неподалік стоїть комод, який належав королю Польщі. Серед експонатів — бронзова скульптура данського художника Бертеля Торвальдсена та понад 20 гобеленів XVII та XVIII століття, зокрема роботи мануфактур в Обюссоні та Парижі. Також є багато старовинних французьких меблів.

[Александра Массіна, мистецтвознавець]:

«Дуже значущий триптих Тьєполо. Це перші роботи молодого майстра, написані для приватного будинку. Вони, безумовно, серед моїх найулюбленіших. Ще я згадала б комод польського короля, який стоїть просто біля входу. Можна відзначити портрет Юдити пензля Франческо Кайро».

Багато гостей готелю не очікує побачити таку велику колекцію.

[Алессандро Кабелла, менеджер готелю]:

«Думаю, клієнти завжди трохи дивуються, бо не уявляють, скільки експонатів у нас у готелі. До того ж є ще й контраст із самою будівлею. Її збудували й відкрили 60 років тому, тому має дуже сучасний дизайн. Вона контрастує з нашою колекцією творів мистецтва, яка переважно складається з предметів XVII–XVIII століть».

Деякі експонати колекції містяться в люксах. У готелі їх 25. Побачити ці предмети можна тільки, якщо номер вільний.

За станом картин, гобеленів, скульптур та меблів постійно стежать експерти. За потреби експонати очищують або реставрують.
Коротке посилання на цю сторінку:

Готель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікБалабан — душа музичної культури АзербайджануФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші2400 троянд різних сортів привезли на виставку в Індії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: