27.11.2024
Телеканал NTD

Фігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульптор

Фігури людей із сірників та пап'є-маше робить хорватський скульптор

Хорватський художник Томіслав — не перша людина, яка створює моделі із сірників. Але, можливо, найамбітніша. Томіслав..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Хорватський художник Томіслав — не перша людина, яка створює моделі із сірників. Але, можливо, найамбітніша.

Томіслав без вагань використовує 210 000 сірників, щоб створити скульптуру піаніста, який грає на роялі, натуральної величини та із сірниковими струнами.

[Томіслав Хорват, художник]:

«Спочатку я робив із сірників якісь фігурки. Але мені це набридло, і я вирішив поставити перед собою серйозніше завдання. І саме так я почав робити скульптури».

Спочатку Томіслав створював моделі набагато меншого розміру. Але у 2013 році вирішив відтворити в натуральну величину актора Аль Пачіно, який виконує культову роль — персонажа Дона Корлеоне з фільму Френсіса Форда Копполи 1972 року «Хрещений батько».

«Піаніст» став його другою масштабною роботою. За нею пішла «Зневірена людина».

[Томіслав Хорват, художник]:

«Наразі я закінчив три скульптури й працюю над четвертою. Першу завершив у 2013 році. Вона називається “Хрещений батько”. Над нею я працював півтора року, і в ній 117 тисяч сірників. Друга скульптура “Піаніст” зроблена з 210 000 сірників, а третя — це тематична колекція “Зневірена людина”, над якою я теж працював півтора року. І в ній 54 тисячі сірників».

Для підтримання скульптур такого масштабу він робить конструкцію з пап’є-маше або дерева.

Томіслав виставляв свої роботи в галереях у всій Хорватії, зокрема й у столиці Загребі. Але продавати їх поки що не планує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: