29.11.2024
Телеканал NTD

Сицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газу

Сицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газу

Стратовулкан Етна, що в Італії, почав випускати майже ідеально круглі кільця пари та газу. Таке явище..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Стратовулкан Етна, що в Італії, почав випускати майже ідеально круглі кільця пари та газу. Таке явище досить рідкісне. Але останніми роками тут воно почастішало. Через цю особливість Етну прозвали Володаркою кілець.

[Джузеппе Барбагалло, гід]:

«Кілька днів тому на південно-східному схилі, що прямо перед нами, утворився новий кратер. Його жерло, з якого виходять кільця пари, ідеально кругле. Таке побачиш не щодня».

Кільця пускають і деякі інші вулкани. Це відбувається через постійне виділення пари та газів. Вони швидко підіймаються вгору і, проходячи через кругле жерло, утворюють такі ж круглі кільця. Спочатку вони чіткі, а потім розчиняються в атмосфері.

Попереднього разу Етна викидала кільця торік у грудні.

Цей стратовулкан розташований на східному узбережжі Сицилії. Висота Етни — понад 3300 метрів, площа — майже 1200 квадратних метрів. Це найбільший активний вулкан Італії. Він у два з половиною рази більший за Везувій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекБалабан — душа музичної культури Азербайджану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: