27.12.2024
Телеканал NTD

Кам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Кам'яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Гігантський кам'яний Атлант повернувся в Долину храмів в Агрідженто, що на Сицилії. Стародавню статую реставрували 20..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Гігантський кам’яний Атлант повернувся в Долину храмів в Агрідженто, що на Сицилії. Стародавню статую реставрували 20 років. Її зібрали з 90 фрагментів інших фігур, знайдених серед руїн храму. Висота Атланта — майже вісім метрів.

Статую розташували там, де колись була північно-східна частина храму Зевса Олімпійського. Будувати його почали у V столітті до н.е. на честь перемоги над фінікійцями, але так і не добудували.

1401 року храм значно постраждав від землетрусу. У XVIII столітті його пограбували. Багато каменів перевезли до Порто-Емпедокле, що коло Агрідженто, і зробили з них пірс.

Припускають, що храм був заввишки 20 метрів, завширшки — 56 і завдовжки — 112.

Колони, тобто статуї, стояли вздовж стін, щоб їх підтримувати. Цим вони відрізнялися від аналогів в інших тогочасних храмах, у яких колони переважно були лише окрасою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКО2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: