01.12.2024
Телеканал NTD

Місто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Місто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

У місті Опа-Лока, що на півдні американського штату Флорида, ніби переносишся в арабську казку. У центрі..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

У місті Опа-Лока, що на півдні американського штату Флорида, ніби переносишся в арабську казку. У центрі можна побачити мінарети, ісламські арки та фінікові пальми.

Місто стоїть недалеко від Маямі. Його в 1926 році заснував піонер авіації Гленн Кертісс. Він збудував ці будівлі, надихнувшись збіркою казок «Тисяча й одна ніч».

А тепер тут організували фестиваль, присвячений культурам Близького Сходу та Північної Африки.

Поруч із мерією Опа-Локи, яка нагадує близькосхідний казковий палац і зараз перебуває на реконструкції, відвідувачі чують заклик до ісламської молитви. Тут також можна покуштувати ліванські й палестинські страви та навчитися виконувати танець живота.

Алекс ван Мекл — фундатор Асоціації збереження Опа-Локи, яка допомогла організувати фестиваль.

[Алекс ван Мекл, співорганізатор фестивалю]:

«Будинки, які ми з гордістю показуємо публіці й зараз реставруємо, викликають хвилювання та трепет. Вони показують, яким це місце було у 20-х роках минулого століття, а також яким воно може стати в найближчому майбутньому».

У центрі міста є приблизно 50 історичних будівель у мавританському стилі. А деякі вулиці названо на честь персонажів казок із «Тисячі й однієї ночі», наприклад бульвар Шахерезади та проспект Алі-Баби.

Ван Мекл переїхав до Опа-Локи 2,5 роки тому й одразу зацікавився унікальною архітектурною спадщиною міста. Невдовзі він почав проводити безплатні піші екскурсії.

Утім, останніми десятиліттями місто більше було відоме своїми фінансовими проблемами та рівнем злочинності, ніж багатою історичною спадщиною.

Віллі Логан — колишній мер Опа-Локи, який тепер очолює організацію суспільного розвитку Ten North Group. Каже, що фестиваль дає надію.

[Віллі Логан, колишній мер Опа-Локи]:

«Ми можемо збиратися разом, насолоджуватися спілкуванням, культурою, звуками та їжею і знаходити в цьому щось спільне».

Ван Мекл хоче перетворити фестиваль на щорічний захід. Має надію, що так зможе залучити інвесторів, які повернуть місту його колишній блиск.
Коротке посилання на цю сторінку:

Місто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАВ Італії вимирають газетні кіоскиПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: