05.07.2024
Телеканал NTD

Фестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Фестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Немає нічого, що не могло б ширяти в небі Вейфана. Так кажуть жителі цього китайського міста..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Немає нічого, що не могло б ширяти в небі Вейфана. Так кажуть жителі цього китайського міста про свій головний весняний фестиваль.

Від драконів і панд до сучасних автомобілів та міфічних істот. Щороку майстри та шанувальники повітряних зміїв збираються на цей міжнародний фестиваль. Цього разу тут є учасники з майже 50 країн.

Десятки тисяч відвідувачів заповнили фестивальний майданчик, спрямовуючи погляд у небо.

Виробники повітряних зміїв кажуть, що технологія виготовлення з роками розвивалася: з традиційних матеріалів, таких як папір та шовк, уже перейшли на нейлон. Але завдяки цьому тепер можна створювати більші конструкції. Наприклад, стоніжку завдовжки 70 метрів.

Лю Ліцзянь — досвідчений суддя змагань у Вейфані. Каже, що дедалі більше дизайнерів переходять на надувні конструкції, щоб справити більше враження.

[Лю Ліцзянь, суддя змагань]:

«Надувні повітряні змії — це найсучасніші моделі. Вони мають зручні характеристики, у них немає каркаса. Часто вони дуже великі, але їх можна носити в сумці».

Утім, на конкурсі намагаються зберегти й давні традиції. Тут є категорія для зміїв з головою дракона, за якою тягнеться довге тіло. Їх каркас роблять із бамбукових палиць.

[Лю Ліцзянь, суддя змагань]:

«Повітряний змій із головою дракона теж великий, але його треба розділити на частини й зібрати на місці. Його нелегко носити із собою».

Оскільки настав рік Дракона, багато дизайнерів постаралося зробити своїх драконів рекордно великими. Найдовший розтягнувся на 200 метрів.

Команда з Пекіна чекала слушного моменту, щоб відправити в небо свого зеленого кита. Його площа — близько 80 квадратних метрів.

[Гао Веймін, учасник фестивалю]:

«Зараз у небі надто багато повітряних зміїв, і запускати такого великого небезпечно. Троси можуть переплутатися. Але щойно кит опиниться в повітрі, це буде дивовижно».

Також у небо над Вейфаном злетів гігантський чернець-свиня Чжубацзе з китайського роману «Подорож на Захід» та морські істоти, наприклад величезний кальмар.

Загалом у Вейфані працює близько 600 компаній, які виробляють повітряних зміїв. І на них припадає 80 % світового експорту цього товару.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: