26.03.2024
Телеканал NTD

Ураган «Іда»: 46 загиблих, Нью-Йорк у воді

Ураган «Іда»: 46 загиблих, Нью-Йорк у воді

Ось такими були вулиці нью-йоркського Брукліну, коли до найбільшого міста США прийшла «Іда». Спочатку вона налетіла..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось такими були вулиці нью-йоркського Брукліну, коли до найбільшого міста США прийшла «Іда». Спочатку вона налетіла на Луїзіану у вигляді найсильнішого в історії штату урагану. Потім ослабла, але й далі завдавала шкоди іншим регіонам.

Загалом загиблих вже щонайменше 46. У Нью-Йорку — 13. Тут багато хто опинився в пастці в машинах, а також у квартирах, які розташовані в напівпідвальних приміщеннях. Такі помешкання — популярний у місті варіант доступного житла. Затопило й метро.

[Родні Гаррісон, поліціянт]:
«У нас 25 сімей, які треба переселити. Також 496 автомобілів було покинуто. Їх потрібно перемістити в безпечне місце. Проведено 69 рятувальних операцій у воді».

Це район Квінс на острові Лонг-Айленд — другий найбільший район Нью-Йорка після Брукліну. Місцеві жителі розповідають, що подекуди рівень води був вищим за зріст людини.

[Денні Онг, житель Квінсу]:

«Вода доходила до шиї. Мій сусід із другого поверху тримав мене за руку, а я тримав за руку дружину. І так ми вибралися з підвалу».

[Майк Ферраро, житель Квінсу]:
«Коли ми вийшли переставити машини, води було вже по груди. Після цього почався просто дурдом. Коли я повернувся додому, то доводилося щосили чіплятися за верхню частину паркану, щоб вибратися живим».

Загалом «Іда» зачепила все східне узбережжя від Меріленду до Коннектикуту. Вона принесла рекордні дощі й шалені торнадо. Водночас багатьох негода застала зненацька. Люди не очікували таких руйнувань від урагану, який на той час ослаб до тропічної депресії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Іда»: 46 загиблих, Нью-Йорк у водіЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВ Україні новий головнокомандувачБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: