01.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Ізраїль вивів більше наземних військ із південної частини Сектора Гази, зокрема з міста Рафах. Це сталося..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Ізраїль вивів більше наземних військ із південної частини Сектора Гази, зокрема з міста Рафах. Це сталося з огляду на те, що невдовзі почнеться новий раунд переговорів про припинення вогню.

За словами представника ЦАГАЛу, у районі залишиться лише один підрозділ.

Переговори між Ізраїлем та ХАМАСом проведуть у Єгипті. Сторони вже відправили команди, які мають домовитися про припинення вогню та звільнення заручників.

Водночас прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що умовою для припинення вогню стане звільнення всіх ізраїльтян, захоплених 7 жовтня під час нападу. Тоді бойовики вбили приблизно 1200 людей.

Одним із місць трагедії став музичний фестиваль, де було багато молоді. На ньому загинуло понад 300 відвідувачів.

За шість місяців після нападу батьки знову повернулися сюди, щоб оплакати вбитих дітей.

[Ерез Зарфаті, житель Ізраїлю]:

«Моїй доньці було 22 роки. Більшість наших армійців та більшість наших дуже хоробрих солдатів спеціального призначення — діти віком від 18 років до 21 року. Тож це війна дітей».

Водночас ХАМАС заявляє, що угода має забезпечити повне та всеосяжне припинення вогню, виведення військ із Сектора Гази та свободу пересування його жителів.

Останніми місяцями ізраїльський наступ зосередився на півдні анклаву. І там місто Рафах стало останнім притулком для понад мільйона палестинців, які ховаються від боїв поблизу кордону з Єгиптом.

Водночас Ізраїль зменшував кількість резервістів у Секторі Гази з початку року. Це відбувалося на тлі тиску Вашингтона, який вимагає поліпшити в анклаві гуманітарну ситуацію. Особливо після недавньої загибелі кількох працівників благодійної організації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Колумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: