29.09.2024
Телеканал NTD

Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Ізраїль оголосив, що обмежить імпорт товарів із Туреччини. Це буде відповіддю на рішення Анкари зменшити експорт..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ізраїль оголосив, що обмежить імпорт товарів із Туреччини. Це буде відповіддю на рішення Анкари зменшити експорт широкого спектра товарів до Ізраїлю, доки не оголосять припинення вогню в Секторі Гази.

[Девід Менсер, речник Управління публічної дипломатії Ізраїлю]:

«Президент Ердоган, на жаль, укотре пожертвував економічними інтересами народу Туреччини заради своєї підтримки ХАМАСу — убивць у Секторі Гази, які ґвалтували, убивали та оскверняли тіла жінок, дівчаток, дорослих та спалювали дітей живцем».

Міністерство торгівлі Туреччини заявило, що заходи діятимуть щодо експорту продукції 54 різних категорій, серед яких залізо, мармур, сталь, цемент, алюміній, цегла, добрива, будівельне обладнання, авіаційне пальне та багато іншого.

[Хакан Фідан, міністр закордонних справ Туреччини]:

«Ці схвалені нашим шановним президентом заходи буде реалізовано крок за кроком без зволікання. І вони діятимуть доти, доки Ізраїль не оголосить про припинення вогню та не уможливить безперешкодне постачання гуманітарної допомоги до Сектора Гази».

Представник Ізраїлю на брифінгу в Тель-Авіві сказав, що МЗС країни розробило заходи у відповідь.

[Девід Менсер, речник Управління публічної дипломатії Ізраїлю]:

«Міністр закордонних справ розпорядився підготувати список продуктів, які Ізраїль не експортуватиме з Туреччини. МЗС Ізраїлю зв’яжеться зі штатами та організаціями в США, щоб зупинити інвестиції до Туреччини та припинити імпорт продукції з Туреччини. Ми також звернемося до наших друзів у Конгресі США, щоб на Туреччину наклали санкції».

Обмеження експорту — перший значний захід Туреччини проти Ізраїлю, відколи 7 жовтня почався конфлікт із ХАМАСом. Обидві сторони також відкликали послів і часто обмінюються критичними зауваженнями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: