01.02.2024
Телеканал NTD

Пожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Пожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Сонце сідає над старою фондовою біржею Копенгагена, яка постраждала від вогню. Це одна з найвідоміших пам'яток..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Сонце сідає над старою фондовою біржею Копенгагена, яка постраждала від вогню. Це одна з найвідоміших пам’яток данської столиці. Будівля XVII століття в стилі голландського ренесансу зайнялась у вівторок уранці. Густий дим піднявся над містом, нагадавши пожежу в соборі Паризької Богоматері 2019 року.

Вогонь удалося взяти під контроль, проте він встиг знищити спіральний шпиль. Також обвалилися частини даху, коли полум’я поширилося на кілька поверхів будівлі.

Про постраждалих повідомлень немає. Водночас можна було бачити, як працівники Данської торгової палати виносили картини, уберігаючи їх від вогню. Їм допомагали перехожі.

Перш ніж полум’я знищило більшу частину інтер’єру, вдалося врятувати кілька сотень творів мистецтва та артефактів, зокрема картини, дзеркала, люстри та годинники.

Фондової біржі в історичній будівлі більше немає. З 1857 року тут розташована штаб-квартира Данської торгової палати.

Останнім часом тут проводили реконструкцію. Коли спалахнула пожежа, довкола будівлі стояли риштовання. Це заважало рятувальникам. Водночас мідний дах утримував тепло, що також збільшило збитки.

[житель Копенгагена]:

«Дуже сумно. Це, напевно, моя улюблена будівля в місті. Сьогодні вранці я був на пляжі й побачив дим. Не знав, звідки він. Але повернувшись додому, ми зрозуміли, що горіла стара фондова біржа».

[жителька Копенгагена]:

«Це дуже трагічно. Зазвичай я щодня проїжджаю тут на велосипеді. І це було завжди радісно. Але зараз атмосфера змінилася: всюди похмуро й у повітрі пахне димом».

Що спричинило загоряння, з’ясовують. Поліція заявила, що почне розслідування, щойно матиме доступ до території.

Гендиректор Торгової палати сказав, що будівлю відновлять. Почати планують уже незабаром.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: