26.12.2024
Телеканал NTD

Ураган «Іда» приніс вітри, зливи й торнадо

Ураган «Іда» приніс вітри, зливи й торнадо

Ураган «Іда», що вже затихає, приніс вітри, зливи й щонайменше одне торнадо до штатів Пенсильванія, Вірджинія,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ураган «Іда», що вже затихає, приніс вітри, зливи й щонайменше одне торнадо до штатів Пенсильванія, Вірджинія, Нью-Джерсі та Меріленд.

Це округ Іст-Ратерфорд в Нью-Джерсі, який розташований усього за 20 кілометрів від Мангеттену. Дороги та залізничні колії під водою. Затоплено магазини, станції і будинки.

За даними Національної метеорологічної служби, за одну годину в Центральному парку Нью-Йорка випало 8 сантиметрів опадів. Це рекорд за всю історію спостережень. Попередній було встановлено зовсім недавно. 22 серпня під час тропічного урагану «Генрі» тут випало коло п’яти сантиметрів.

Губернатор Нью-Джерсі вже оголосив режим надзвичайної ситуації в усіх 21 округах штату. Він закликав людей не виходити й не виїжджати на затоплені дороги.

У штаті Пенсильванія почалася масова евакуація, бо на греблі біля Джонстауна вода досягла небезпечного рівня.

А ці аматорські кадри зняв водій у Пенсильванії. На них торнадо, який швидко рухається вбік.

Водночас тисячі жителів півдня Луїзіани розмістилися в евакуаційних центрах. Цей штат постраждав від «Іди» найбільше. Багато будинків зруйновано. У десятках міст немає електропостачання й питної води.

Загалом у Луїзіані та Міссісіпі знеструмлено коло мільйона будинків. Поки світло з’явилося тільки у кварталах на сході Нового Орлеана.

У деяких районах стовпи ліній електропередачі перетворилися на купи металу. На ремонт підуть тижні.

[житель Нового Орлеана]:
«Я приїхав по продукти для сім’ї. Світла немає вже, напевно, чотири дні, чотири-п’ять днів. Брат розповів, що тут є волонтери. Я намагаюся надто не хвилюватися. Маємо генератор».

Водночас в Атлантиці набирає силу новий ураган. Тропічний шторм «Ларрі» має всі шанси стати майже таким самим руйнівним, як «Іда». Швидкість вітру в його епіцентрі вже перевищує 110 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Іда» приніс вітри, зливи й торнадоДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіНирки — у центрі нової кризи в НепаліПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: