28.06.2024
Телеканал NTD

В Україні новий головнокомандувач

В Україні новий головнокомандувач

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Замість нього..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Замість нього призначив генерал-полковника Олександра Сирського, який відомий успішною обороною Києва та контрнаступом на Харківщині.

У своїй вечірній промові Зеленський пояснив причини звільнення, заявивши, що українській армії потрібні зміни.

[Володимир Зеленський, президент України]:

«Відсьогодні до керування Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці».

Зеленський зауважив, що зараз є «відчуття стагнації» на південних напрямках фронту та складнощі в боях на Донеччині. Це вплинуло на загальний настрій українців.

За словами Зеленського, він відверто поговорив із Залужним про необхідність «термінових змін» в армії.

Валерій Залужний — кадровий військовий із понад 20-річною військовою кар’єрою. Він обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ з 2021 року.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що в США немає занепокоєння щодо стабільності в Україні через відставку Залужного та що саме президент Зеленський може вирішувати, хто буде в керівництві військової сфери в Україні.

Водночас видання The Economist пише, що звільнення Валерія Залужного може мати непередбачувані наслідки для України та безпосередньо президента Володимира Зеленського.

Коротке посилання на цю сторінку:

В Україні новий головнокомандувачБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: