06.08.2024
Телеканал NTD

Ще одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині

Ще одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині

Німецька поліція арештувала помічника члена Європарламенту від партії «Альтернатива для Німеччини». Його підозрюють у шпигунстві на..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Німецька поліція арештувала помічника члена Європарламенту від партії «Альтернатива для Німеччини». Його підозрюють у шпигунстві на користь Китаю.

Прокуратура звинувачує його в переданні китайській розвідці інформації про дискусії в законодавчому органі Євросоюзу.

Те, що арештований був помічником Максиміліана Кра, головного кандидата від АдН на червневих виборах до асамблеї, указано на його сайті.

Кра сказав, що дізнався про арешт із медіа.

Зі слів прокурорів, помічник Кра також шпигував за представниками китайської опозиції в Німеччині. Його арештували в Дрездені в понеділок.

Міністр внутрішніх справ Німеччини назвав справу «дуже серйозною» і заявив, що, якщо звинувачення буде доведено, «цей інцидент буде розцінено, як напад на демократію в Європі».

Представник міністерства закордонних справ Китаю на брифінгу заявив, що повідомлення про китайське шпигунство в Європі — це «галас, призначений для дискредитації та придушення Китаю».

Останніми місяцями побоювання щодо імовірного китайського шпигунства зростають у всій Західній Європі.

Днями трьох громадян Німеччини арештували за підозрою в переданні КНР технологій військового призначення. У Великій Британії двох чоловіків теж звинуватили в шпигунстві на користь Китаю. Повідомляли, що один із них працював на відомого депутата від керівної Консервативної партії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: