29.11.2024
Телеканал NTD

Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки Ірану

Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки Ірану

Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної бойової готовності після масованої атаки іранськими безпілотниками та ракетами...

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної бойової готовності після масованої атаки іранськими безпілотниками та ракетами.

Як повідомив представник ізраїльської армії Даніель Хагарі, увечері в суботу Тегеран запустив близько 350 дронів, крилатих та балістичних ракет, зокрема через територію Іраку.

Ізраїль, Ліван та Ірак закрили свої повітряні простори, водночас Сирія та Йорданія привели свої системи ППО в стан бойової готовності.

Снаряди також випустили з територій Ірану, Іраку, Сирії та Ємену. Збивати їх Ізраїлю допомагали США, Франція, Велика Британія та Йорданія.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Іран хоче загострити ситуацію на Близькому Сході та призвести до ескалації в регіоні. Ми досі перебуваємо в стані підвищеної готовності та оцінюємо ситуацію».

За словами Хагарі, було збито 99 % усіх ракет і дронів. Частину збили над Сирією та Йорданією.

Низка країн засудила атаку Ірану. Також із критикою виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Він закликав сторони негайно припинити бойові дії.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:

«Близький Схід на межі. Народи регіону зіткнулися з реальною небезпекою руйнівного повномасштабного конфлікту. Зараз настав час розрядження та деескалації. Нині настав час для максимальної стриманості».

Представник Ізраїлю в РБ ООН вимагає від міжнародного органу засудити дії Ірану.

Посол Тегерана виправдав дії своєї країни війною в Секторі Гази, а також ракетним ударом Ізраїлю по іранському консульству в Дамаску.

Велика Британія та США закликали Іран відмовитися від подальшої деескалації. До них приєднався Китай та Росія.

Заяву також зробив уряд Японії.

[Йосімаса Хаясі, головний секретар Кабінету міністрів Японії]:

«Японія закликала Іран до деескалації ситуації. Ми докладемо всіх необхідних дипломатичних зусиль, зокрема й контактуватимемо на високому рівні».

Водночас Ізраїль показав наслідки ударів на своїй авіабазі «Неватім», а також на дорозі в районі Гермону. Також армія показала мапу з маршрутами іранських запусків по ізраїльській території.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: