16.02.2024
Телеканал NTD

Ураган «Іда» став одним із найсильніших у Луїзіані

Ураган «Іда» став одним із найсильніших у Луїзіані

Ураган «Іда» перетнув Мексиканську затоку й налетів на американський штат Луїзіана сильним штормом четвертої категорії. Він..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Ураган «Іда» перетнув Мексиканську затоку й налетів на американський штат Луїзіана сильним штормом четвертої категорії. Він приніс зливи й ураганний вітер, швидкість якого подекуди перевищує 240 кілометрів за годину. Також величезні хвилі підтопили чималі території берегової лінії.

Ураган перекинувся на сушу в неділю неподалік від міста Порт-Фуршон. Сильні вітри вирують у радіусі 80 кілометрів від його центру.

[Джон Бел Едвардс, губернатор штату Луїзіана]:
«За повідомленнями Національної метеорологічної служби, це один із найсильніших ураганів, які були в нашому штаті. І, як і передбачали, перед виходом на сушу “Іда” посилилася нечувано швидко».

Жителів найуразливіших районів заздалегідь попередили, що треба евакуюватися. Решта вирішила перечікувати вдома. «Іда» стала перевіркою модернізованої системи дамб, яку переробили після урагану «Катріна» 2005-го року.

Попередження про раптові повені надійшли і в центр Нового Орлеана. Це найбільш густонаселене місто Луїзіани. Тут через ураган уже призупинили роботу служби швидкої допомоги.

Жителі покладають надії на нові дамби, які простягаються на сотні кілометрів. 16 років тому «Катріна» затопила велику частину міста, що призвело до загибелі сотень людей. Тепер людських жертв сподіваються уникнути. Але є побоювання, що вода в деяких місцях переллється через бар’єр, бо її рівень виявився вищим за прогнозований на один метр і 80 сантиметрів.

Понад 530 тисяч будинків штату вже відключили від електромережі. Загалом у деяких районах випало понад 60 сантиметрів опадів.

Водночас узбережжя західно-центральної Мексики постраждало від урагану «Нора». Через зливи й сильні вітри в деяких штатах почалися повені. Також повалило дерева і стовпи ліній електропередачі та пошкодило дороги. Проте «Нора» вже ослабла й перетворилася на тропічний шторм.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Іда» став одним із найсильніших у ЛуїзіаніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: