27.06.2024
Телеканал NTD

На Гаїті після землетрусу люди грабують вантажівки з їжею

На Гаїті після землетрусу люди грабують вантажівки з їжею

Знавіснілі від голоду люди грабують вантажівки з гуманітарною допомогою. Це Гаїті. Багато постраждалих від недавнього землетрусу..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Знавіснілі від голоду люди грабують вантажівки з гуманітарною допомогою. Це Гаїті. Багато постраждалих від недавнього землетрусу опинилися в дуже скрутному становищі. Люди живуть у наметах, без їжі та води.

Міжнародна гуманітарна допомога до країни надходить, але людям часто не дістається. У багатьох здають нерви.

Це стихійне наметове містечко в горах, що в департаменті Гранд-Анс. Утім, це навіть не можна назвати наметами. Люди роблять житла з підручних засобів.

Тут, уздовж дороги, оселилося близько сотні селян. Вони втратили будинки та врожай. Також не стало спеціальних ям, куди вони збирали дощову воду.

Багато хто — з дітьми. У цієї жінки їх п’ятеро.

[постраждала від землетрусу]:
«Нам треба їх годувати, поїти й одягати. Вони плачуть — голодні й хочуть пити. Нам потрібні ліки».

У тяжкому становищі після землетрусу опинилося понад півмільйона дітей. У таборах поширюються інфекційні захворювання.

[постраждала від землетрусу]:
«У нас в горлі пересохло. Немає виходу, крім як залишатися тут. Діти плачуть і просять поїсти й попити. Сидимо тут, тому що більше нічого не можемо вдіяти».

[Ліндор Обєд, пастор]:
«Люди в складній ситуації. Це справді сумно. Їхні будинки зруйновано. Вони живуть у наметах під дощем. Це катастрофа, жахливе становище. Це не місце для життя».

Загалом унаслідок землетрусу 14 серпня в Гаїті загинуло понад 2200 осіб, ще більш як 340 уважають зниклими безвісти. Понад 12 тисяч дістало тілесні ушкодження. Зруйновано близько 130 тисяч будинків.

Рятувальні та відновлювальні роботи ускладнюють повені й зруйновані дороги. А ще політичний хаос у країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Гаїті після землетрусу люди грабують вантажівки з їжею«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: