26.01.2024
Телеканал NTD

Завершилася найнезвичайніша Олімпіада в історії

Завершилася найнезвичайніша Олімпіада в історії

Різнобарвні феєрверки осяюють нічне небо над Токіо. Так завершилися найнезвичайніші Олімпійські ігри в історії. Вони проходили..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Різнобарвні феєрверки осяюють нічне небо над Токіо. Так завершилися найнезвичайніші Олімпійські ігри в історії. Вони проходили без глядачів.

Через коронавірус захід відклали на рік, оскільки сподівалися, що епідеміологічна ситуація поліпшиться й тисячі іноземних гостей дадуть Японії очікуваний прибуток. Але цього не сталося, і незадовго до відкриття організатори вирішили не пускати глядачів — як місцевих, так й іноземних.

Попри це президент Міжнародного олімпійського комітету назвав захід символом величі миру.

[Томас Бах, президент МОК]:
«Я впевнений, що ніхто з учасників ніколи не забуде ці Олімпійські ігри. Вони були унікальними. Вони стали великим символом надії для людей в усьому світі, великим проявом солідарності, завдяки якій ці Ігри відбулися, а також великим проявом миру, оскільки без солідарності немає миру».

Місцевий Олімпійський комітет у Токіо робив усе, щоб Олімпіада не перетворилася на епіцентр поширення нового дельта-штаму вірусу. Спортсмени переважно були у своїх кімнатах і зустрічалися тільки на змаганнях.

Однак сплеск захворюваності все одно стався. Тепер лікарні в Токіо намагаються впоратися з напливом пацієнтів.

Попри обмеження під час закриття Ігор біля Національного стадіону в Токіо зібралися протестувальники. Вони тримали плакати «Олімпіада вбиває бідних» і «Нам не потрібна Олімпіада».

Опитування громадської думки показують, що японці на тлі світової кризи в галузі охорони здоров’я здебільшого не хотіли цього заходу. Країна витратила на Ігри 15 мільярдів доларів — удвічі більше, ніж очікувалося. І це тоді, як напливу туристів не було.

[протестувальник]:
«Під час Олімпійських ігор кількість хворих на COVID різко зросла. Ми не можемо дозволити, щоб їх стало ще більше. Паралімпіаду треба скасувати. Думаю, є зв’язок між Олімпіадою і випадками зараження, бо коли почалися Ігри, хворих стало більше».

Утім, невеликою розрадою для японців стала рекордна кількість здобутих їхніми атлетами золотих медалей — 27. Вище в заліку тільки США й Китай. У них 39 і 38 золотих нагород відповідно.

Українські ж спортсмени на цих Іграх вибороли 19 медалей: одну золоту, 6 срібних та 12 бронзових.
Коротке посилання на цю сторінку:

Завершилася найнезвичайніша Олімпіада в історіїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Зброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Негода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: