26.03.2024
Телеканал NTD

Жорсткі затримання учасників протесту проти «антиковідних» заходів у Берліні

Жорсткі затримання учасників протесту проти «антиковідних» заходів у Берліні

Берлінська поліція розігнала несанкціоновані протести проти «антиковідних» заходів і затримала понад 500 осіб. Раніше міська влада..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Берлінська поліція розігнала несанкціоновані протести проти «антиковідних» заходів і затримала понад 500 осіб.

Раніше міська влада заборонила демонстрації, а суди підтримали це рішення. Причиною назвали погану епідеміологічну ситуацію і ризик зараження коронавірусом учасників протесту. Однак приблизно 5000 осіб усе ж вийшло на вулиці.

[Тіло Кабліц, представник поліції Берліна]:
«Попри заборону, люди однаково намагалися зібратися разом, щоби брати участь у заборонених заходах. Ми підготувалися до безлічі невеликих демонстрацій у всьому місті».

У різних районах Берліна почали з’являтися невеликі групи протестувальників. Потім вони намагалися об’єднатися. Поліція приготувала водомети, але до них справа не дійшла. Проти демонстрантів застосовували сльозогінний газ і кийки.

[Тіло Кабліц, представник поліції Берліна]:

«У західному районі міста раптом з’явилося 2000 осіб, і ми швидко відреагували. Там ми знешкодили їх і звернули особливу увагу на тих, хто керував людьми й закликав їх збиратися в певних місцях».

Протести проти карантинних заходів почалися в Німеччині торік у квітні. Кількість учасників на деяких акціях досягала десятків тисяч осіб.

Також протести захлеснули й інші країни Європи. У Франції на вулиці вийшло понад 200 тисяч осіб. Люди обурені обов’язковою вакцинацією і запровадженням так званих зелених сертифікатів, які видають тим, хто зробив щеплення, перехворів на COVID або має свіжий негативний тест. Сертифікати потрібні для відвідування кафе, ресторанів, басейнів та інших громадських місць.

На демонстрації проти карантинних обмежень, вакцинації та сертифікатів про щеплення виходять також у Великій Британії, Ірландії, Італії, Греції, Швейцарії та Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жорсткі затримання учасників протесту проти «антиковідних» заходів у БерлініЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: