27.03.2024
Телеканал NTD

Негода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Негода залишила без світла сотні тисяч австралійців

У сотень тисяч жителів австралійського штату Вікторія немає світла. Сильний вітер пошкодив лінії електропередачі, через що..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У сотень тисяч жителів австралійського штату Вікторія немає світла. Сильний вітер пошкодив лінії електропередачі, через що на великій електростанції зупинилися генератори. Аварія стала однією з найбільших у штаті й уплинула на пів мільйона об’єктів нерухомості.

[місцевий житель]:

«Я ніколи раніше не бачив торнадо чи урагану, але це було схоже саме на це: сильне ревіння й жахливий вітер. Ніколи не бачив нічого такого й більше не хочу побачити знову. Я радий, що це тривало лише 10–20 хвилин».

[Джасінта Аллан, прем’єр-міністр штату Вікторія]:

«Влада попереджала про катастрофічну погоду. І саме її ми вчора бачили: поєднання сильної спеки, гроз та буревію спричинило зливи та масштабні руйнування».

На півдні штату повідомляють про одного загиблого. Його вдарило уламками.

[Джасінта Аллан, прем’єр-міністр штату Вікторія]:

«Це фермер із Мірбу-Норта. Він загинув під час урагану минулої ночі».

Негода також спричинила лісові пожежі. На заході Вікторії намагаються впоратися з трьома. Уже постраждало п’ятеро пожежників.

На деяких маршрутах Мельбурна зупинено рух поїздів. Закрито щонайменше десять шкіл і десятки дитячих садків.

Метеорологи прогнозують, що погодні умови стануть м’якшими й вітер ущухне, але попереджають, що ризики поки що існують.
Коротке посилання на цю сторінку:

Негода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВ Україні новий головнокомандувачАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: