26.06.2024
Телеканал NTD

Як олімпійське золото в Токіо надихнуло бразильців на серфінг

Як олімпійське золото в Токіо надихнуло бразильців на серфінг

Море, сонце, вітер і хвилі. Любов до серфінгу в бразильців у крові вже давно. Але тепер..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Море, сонце, вітер і хвилі. Любов до серфінгу в бразильців у крові вже давно. Але тепер вони беруться за свої дошки з особливим завзяттям. Їх надихає недавня перемога земляка на Олімпіаді в Токіо.

Бразилець Італу Феррейра першим у світі виграв золоту медаль із серфінгу. Усе завдяки тому, що дисципліну вперше додали до програми Ігор.

[Італу Феррейра, олімпійський чемпіон]:
«Чудово, коли можеш надихати інших, і не лише юних (серферів), але й людей, які не займаються спортом. Вони теж мають мрії і також намагаються чогось досягти».

Це місто Баія-Формоза, звідки Феррейра родом. Тут майже завжди ідеальні хвилі для серфінгу.

Місцеві жителі кажуть, що давно вважають олімпійця кумиром. Серед них і 12-річна серфінгістка Марія. На дошці вона почувається як риба у воді.

[Марія Клара, серфінгістка]:
«Він часто мене надихав, коли я брала участь у чемпіонатах. Пам’ятаю про нього й намагаюся брати приклад».

Минулого тижня Марію запросили до клубу професійних серферів. На змаганнях її підтримує молодша сестра й мама. Вони теж раді перемозі бразильця в Токіо.

[Елізія Дорнелас Араужу, мама серфінгістки]:
«Раніше серфінгу не надавали великого значення. І не лише тут (у Баія-Формозі), але й в інших місцях. Бразильці показали, що серфінг важливий. Це такий же вид спорту, як і будь-який інший».

Юні серфінгісти й далі підкорюють ідеальні хвилі біля узбережжя Баія-Формози. Тепер у них з’явився ще один стимул тренуватися, адже хтось із них теж може стати олімпійським чемпіоном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: