25.02.2024
Телеканал NTD

У Туреччині люди самі гасять свої будинки

У Туреччині люди самі гасять свої будинки

З відрами й пляшками зневірені жителі турецького Мармариса вийшли на захист своїх будинків. Сюди впритул підібрався..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

З відрами й пляшками зневірені жителі турецького Мармариса вийшли на захист своїх будинків. Сюди впритул підібрався вогонь. Люди ж лають владу, що та послала недостатньо вертольотів і літаків.

[місцеві жителі]:
«Без допомоги з повітря все марно. <> Що ми можемо вдіяти?»

Невдоволення людей зростає не тільки тут, але й в інших регіонах, де палають пожежі. Цього року вогонь випалив утричі більше території, ніж у середньому за рік — 136 тисяч гектарів. Причиною займань влада називає підпали. Також поширенню вогню сприяє 40-градусна спека та сильний вітер.

[місцева жителька]:
«Якщо хтось може приїхати, хай приїжджає. Тут неможливо нічого зробити без вертольота. Що нам робити, літати по повітрю? Тут зібралося все село. Ми нікуди не втекли. Влада повинна подивитися на це й теж нікуди не тікати. Сюди треба послати трохи літаків».

До Туреччини поки прибули три пожежні літаки з ЄС: один із Хорватії і два з Іспанії. Водночас адміністрація Ердогана критикує кампанію в соціальних мережах, що закликає до міжнародної допомоги. Вона каже, що більша частина новин про пожежі фейкові.

За даними турецької влади вдалося локалізувати 125 зі 132 пожеж. Вогонь і далі загрожує жителям на узбережжях Егейського й Середземного морів. Там розташовано безліч готелів і курортів. Тисячі людей вже евакуювали.

Згідно з метеорологічними мапами, в охоплених пожежами районах кілька місяців до цього тривала посуха. Так, рівень вологості повітря становить тут усього близько 8 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Туреччині люди самі гасять свої будинкиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуСвітові ціни на какао б’ють рекордиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: