27.03.2024
Телеканал NTD

Ізраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Ізраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу поінформував військовий кабінет про наступні кроки в переговорах з ХАМАСом щодо звільнення заручників...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу поінформував військовий кабінет про наступні кроки в переговорах з ХАМАСом щодо звільнення заручників. Про це повідомила прессекретар уряду Таль Гайнріх.

[Таль Гайнріх, прессекретар уряду Ізраїлю]:

«Ми не припиняємо робити все можливе, щоб звільнити 134 заручники, яких досі утримує терористична організація ХАМАС, та повернути їх сім’ям».

Зараз ХАМАС обмірковує пропозицію, погоджену Ізраїлем минулого тижня в Парижі на переговорах із посередниками. Вона передбачає припинення бойових дій на 40 днів, що може стати першим тривалим перемир’ям у п’ятимісячній війні.

За словами джерела, близького до переговорів, у межах цієї пропозиції бойовики звільнять деяких, але не всіх заручників. В обмін Ізраїль повинен буде передати сотні палестинських в’язнів, яких утримують в ізраїльських тюрмах, а також збільшити гуманітарну допомогу для Сектора Гази та вивести війська з населених пунктів анклаву.

[Таль Гайнріх, прессекретар уряду Ізраїлю]:

«З боку Ізраїлю ми готові, але залишається питання, чи хоче ХАМАС. ХАМАС висуває дивні вимоги з інших орбіт та інших планет. Якщо угруповання повернеться до реальності, можливо, ми укладемо угоду. Ізраїльтяни, звичайно, цього хочуть. Ми хочемо повернути викрадених людей».

Посередники Ізраїлю, ХАМАСу та Катару у вівторок висловили обережну надію на прогрес у переговорах про перемир’я. До цього президент США Джо Байден заявив, що, на його думку, угоди про припинення вогню можна досягти менш ніж за тиждень, що зупинить війну на час священного для мусульман місяця Рамадан.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Лідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: