27.04.2024
Телеканал NTD

Пожежі в Греції: з острова Евбея евакуюють людей

Пожежі в Греції: з острова Евбея евакуюють людей

Тисячі людей залишили свої будинки на грецькому острові Евбея. Тут уже майже тиждень не можуть узяти..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі людей залишили свої будинки на грецькому острові Евбея. Тут уже майже тиждень не можуть узяти під контроль лісові пожежі. Рятуються морем. На материк пороми доставили вже понад 2000 осіб.

Це другий за величиною острів Греції. Вогонь знищив тисячі гектарів незайманих лісів на півночі та півдні Евбеї. Відомо також, що згоріло щонайменше п’ять сіл. Повний масштаб збитків ще з’ясовуватимуть.

[Міна, місцева жителька]:
«Ми боїмося, почуваємося розгубленими й покинутими».

Ця місцева жителька вже в безпеці, але досі не може оговтатися.

[Міна, місцева жителька]:

«Неначе дивлюся фільм жахів. Дивишся на все й думаєш, що це фільм. Але ні, це реальне життя. І ми жили в цьому жаху майже тиждень».

Лісові пожежі спалахнули в багатьох регіонах Греції після тижня небувалої спеки — найбільшої за останні 30 років. Сильний вітер блискавично розносить вогонь.

На боротьбу зі стихією відправили армію. Також пожежні бригади й літаки надіслало багато країн, зокрема й Україна.

Водночас із вогнем уже майже два тижні борються і в Туреччині. Пожежі цього літа стали для країни найбільш руйнівними в її історії. Горять узбережжя Середземного й Егейського морів. Випалено тисячі гектарів лісу.

Пожежникам командам удалося локалізувати кілька вогнищ. Однак 40-градусна спека й сильний вітер не дають зупинити стихію остаточно.

Вісім людей загинуло. Також близько 36 тисяч туристів і місцевих жителів було евакуйовано в провінції Мугла, де розташовані великі курорти Мармарис і Бодрум.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежі в Греції: з острова Евбея евакуюють людейВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судАфіни накрила пилова буря із СахариПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникВ Україні новий головнокомандувачНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: