29.10.2024
Телеканал NTD

Білоруська спортсменка Тимановська отримала польську гуманітарну візу

Білоруська спортсменка Тимановська отримала польську гуманітарну візу

Білоруська спортсменка Крістіна Тимановська залишається в посольстві Польщі в Токіо. Вона отримала гуманітарну візу й найближчими..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Білоруська спортсменка Крістіна Тимановська залишається в посольстві Польщі в Токіо. Вона отримала гуманітарну візу й найближчими днями поїде до цієї країни. Там їй пообіцяли безпеку й можливість продовжити спортивну кар’єру. Також відомо, що чоловік спортсменки вже виїхав із Білорусі.

Скандал навколо білоруської легкоатлетки починає розслідувати Міжнародний олімпійський комітет.

[Марк Адамс, представник МОК]:
«Ми встановимо всі факти, вислухаємо всіх учасників, і це забере час. Але головна наша турбота — благополуччя спортсменки».

На Олімпіаді в Токіо Тимановська повинна була бігти естафету на 200 метрів. Але спортсменку без її згоди включили до списку учасниць естафети 4 по 400 метрів, хоча вона спеціалізується тільки на коротких дистанціях.

Тоді Тимановська публічно розкритикувала білоруське спортивне керівництво в соціальних мережах. У відповідь бігунку спробували відправити до Мінська. Але в аеропорту вона попросила захисту в японської поліції, а ще звернулася по допомогу до працівників МОК.

[Марк Адамс, представник МОК]:
«Ми говорили з нею двічі. Вона запевнила нас, що почувається в безпеці».

Зараз у МОК чекають звіту від Національного олімпійського комітету Білорусі. Рішення в цій справі обіцяють винести, коли будуть відомі всі обставини інциденту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Білоруська спортсменка Тимановська отримала польську гуманітарну візуВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаВ Україні новий головнокомандувачЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоСловенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: