23.03.2024
Телеканал NTD

Суд Франції: вхід до ресторанів — тільки вакцинованим

Суд Франції: вхід до ресторанів — тільки вакцинованим

У Парижі знову протести проти сертифікатів про вакцинацію. Приводом стало рішення Конституційного суду Франції. Він підтвердив..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Парижі знову протести проти сертифікатів про вакцинацію. Приводом стало рішення Конституційного суду Франції. Він підтвердив правомірність усіх «антиковідних» заходів, які ухвалив парламент.

З 9 серпня, щоб ходити до ресторанів, кафе та кінотеатрів країни, треба буде мати сертифікат вакцинації. Без нього не пустять і до міжміського транспорту та лікарень. У документі має бути вказано, що людина або зробила щеплення, або перехворіла на COVID в останні пів року, або ж має свіжий негативний результат ПЛР-тесту.

Також до 15 вересня мусять вакцинуватися всі медики. У разі відмови їх можуть відсторонити від роботи. Але Конституційний суд заборонив звільняти тих, хто працює за короткостроковими контрактами.

У країні поширюється дельта-штам, який спричинив четверту хвилю епідемії. Охочих зробити щеплення стало більше. Однак багато хто не згоден із запровадженням сертифікатів про вакцинацію.

[протестувальниця]:
«Уряд хоче зробити з нас слухняних овець і керувати нами, як у Китаї. Ми втрачаємо свободу».

Власники ресторанів, барів і кафе вважають, що через таке нововведення щодня втрачатимуть до 40 % виторгу. Однак кажуть, що виконуватимуть усі розпорядження влади.

[відвідувачка ресторану]:
«Не думаю, що ресторани закриються. Але уряд учиняє, як і завжди. Він змушує нас робити те, чого не вимагає від держслужбовців».

Противники «антиковідних» заходів уже три тижні поспіль виходять на протести у всій Франції. Вони збираються це робити й далі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд Франції: вхід до ресторанів — тільки вакцинованимВ Україні новий головнокомандувачПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: