28.01.2024
Телеканал NTD

Троє загиблих, десятки постраждалих: у Чехії зіткнулися два потяги

Троє загиблих, десятки постраждалих: у Чехії зіткнулися два потяги

У Чехії з'ясовують причину залізничної аварії, яка сталася в середу на заході країни поблизу населеного пункту..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Чехії з’ясовують причину залізничної аварії, яка сталася в середу на заході країни поблизу населеного пункту Мілавче. Зіткнулися два пасажирські потяги. Троє людей загинуло й близько 50-ти постраждало.

Один поїзд належав приватній німецькій компанії. Він прямував за маршрутом Мюнхен — Прага. Ним їхало близько 20-ти пасажирів. Він зіткнувся з чеським регіональним поїздом.

[Каміла Плжакова, потерпіла пасажирка]:
«Я лиш пам’ятаю, що була в паніці, не розуміла, що відбувається. Але я швидко оговталася, і разом і поліціянтом, який теж їхав поїздом, ми почали перевіряти, чи немає серед нас постраждалих, а ще шукали спосіб, як вибратися з вагона».

Причин аварії може бути кілька. Основна версія — технічна несправність. Не виключають і людський фактор.

Зіткнення сталося на одноколійній ділянці залізниці після того, як німецький потяг виїхав на заборонений сигнал семафора.

[Карел Гавлічек, міністр транспорту Чехії]:
«Нам треба з’ясувати, чи всі механізми безпеки всередині локомотива працювали правильно. Поки інших версій не маємо. Машиніст, на жаль, не зупинився на червоний сигнал семафора, тому логічно, що зіткнення з пасажирським поїздом, який запізнився на хвилину, було неминучим».

Двоє із загиблих — це машиністи обох потягів. Третя жертва — пасажир. Як повідомляють рятувальні служби, семеро потерпілих перебувають у критичному стані. Їх вивезли на вертольотах. Також незначні травми дістало десять громадян Німеччини. Їх на машинах швидкої допомоги доправили до німецьких лікарень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє загиблих, десятки постраждалих: у Чехії зіткнулися два потягиРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Урсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківКім Чен Ин наказав армії та промисловому сектору готуватися до війниТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: