27.09.2024
Телеканал NTD

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Безпілотник атакував військову базу США в Йорданії неподалік від кордону із Сирією. Як наслідок, троє військовослужбовців..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Безпілотник атакував військову базу США в Йорданії неподалік від кордону із Сирією. Як наслідок, троє військовослужбовців загинуло, ще 25 поранено.

Президент Джо Байден заявив, що за цим стоять збройні угруповання, які діють в Іраку та Сирії і які підтримує Іран.

Це перший випадок загибелі американських військовиків у регіоні, відколи 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль.

Хоча відтоді американські бази на Близькому Сході неодноразово зазнавали нападів, про загибель військовиків до цього інциденту повідомлень не було.

Уряд Йорданії висловив США співчуття, а також побажав пораненим якнайшвидшого одужання.

Також влада країни сказала, що й далі протистоятиме загрозі тероризму та контрабанді наркотиків і зброї через сирійський кордон до Йорданії.

Раніше ця країна попросила США та інші дружні держави дати їй військові системи та обладнання для зміцнення безпеки кордонів.

Експерти з оборони кажуть, що слід чекати скорої відповіді США на атаку безпілотника.

Хоча Сполучені Штати Америки й далі стверджують, що не ведуть війни в регіоні, вони все ж уживають заходів проти підтримуваних Іраном угруповань в Іраку й Сирії та завдають ударів по об’єктах збройних сил єменських хуситів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїПрем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в АлбаніїФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігуПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиВибори до Європарламенту: тотальне зрушення праворучГантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєюІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСМакрон тимчасово зупинив виборчу реформу в Новій Каледонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: