27.11.2024
Телеканал NTD

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Безпілотник атакував військову базу США в Йорданії неподалік від кордону із Сирією. Як наслідок, троє військовослужбовців..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Безпілотник атакував військову базу США в Йорданії неподалік від кордону із Сирією. Як наслідок, троє військовослужбовців загинуло, ще 25 поранено.

Президент Джо Байден заявив, що за цим стоять збройні угруповання, які діють в Іраку та Сирії і які підтримує Іран.

Це перший випадок загибелі американських військовиків у регіоні, відколи 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль.

Хоча відтоді американські бази на Близькому Сході неодноразово зазнавали нападів, про загибель військовиків до цього інциденту повідомлень не було.

Уряд Йорданії висловив США співчуття, а також побажав пораненим якнайшвидшого одужання.

Також влада країни сказала, що й далі протистоятиме загрозі тероризму та контрабанді наркотиків і зброї через сирійський кордон до Йорданії.

Раніше ця країна попросила США та інші дружні держави дати їй військові системи та обладнання для зміцнення безпеки кордонів.

Експерти з оборони кажуть, що слід чекати скорої відповіді США на атаку безпілотника.

Хоча Сполучені Штати Америки й далі стверджують, що не ведуть війни в регіоні, вони все ж уживають заходів проти підтримуваних Іраном угруповань в Іраку й Сирії та завдають ударів по об’єктах збройних сил єменських хуситів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: