27.04.2024
Телеканал NTD

Коул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомоги

Коул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомоги

Коул Брауер стала першою американкою, яка здійснила кругосвітнє плавання наодинці, без зупинок та без сторонньої допомоги...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Коул Брауер стала першою американкою, яка здійснила кругосвітнє плавання наодинці, без зупинок та без сторонньої допомоги. Вона бере участь у регаті Global Solo Challenge.

Брауер вийшла з іспанської Ла-Коруньї 29 жовтня, а тепер повертається до того ж порту. Вона обійшла земну кулю за 130 днів і посіла друге місце в перегонах. Американка ще встановила рекорд швидкості на яхтах Class 40. До того ж 29-річна Брауер — наймолодший капітан та єдина жінка в цій регаті.

Загалом у перегонах брало участь 16 суден. Вони стартували в різний час — із 26 серпня по 6 січня. Спочатку в море вийшли яхти менш швидкісні. Така стратегія дає рівні шанси на перемогу.

Брауер стартувала з шістьма іншими суперниками й одразу їх випередила. Потім швидко наздогнала тих, хто вийшов раніше. Дорогою виникали проблеми. Спочатку з гідрогенератором, від якого залежить кермова система, автопілот і супутниковий зв’язок.

Потім на підході до мису Горн щось сталося з автопілотом. Під час хитавиці американка впала й пошкодила ребра. Виник ризик, що вона муситиме зайти до найближчого порту. Але, попри травму, Брауер сама все полагодила й продовжила свій шлях.

Переміг у регаті француз Філіпп Деламар. Він стартував 30 вересня, а фінішував 24 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: