27.06.2024
Телеканал NTD

Унікальний музей гітар відкрився в Києві

Унікальний музей гітар відкрився в Києві

Унікальну виставку гітар відкрили в Києві. Таких експозицій, разом із цією, у світі всього вісім. І..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Унікальну виставку гітар відкрили в Києві. Таких експозицій, разом із цією, у світі всього вісім. І вона перша в Східній Європі. Тут зібрано понад 400 інструментів з усіх куточків світу.

[Олександр Дорошенко, автор виставки]:
«Вона унікальна тим, що ми показуємо історію виробництва гітар у Європі: унікальна історія, 200 років традицій, найшикарніші майстри, модельні ряди, творчість».

Ось, наприклад, дуже рідкісна гітара Musima Record.

[Микола Ульянов, гід по виставці]:
«Цей інструмент унікальний тим, як він виконаний — дуже складна столярна робота. Це називається німецьким різьбленням. Досить унікальна майстерність».

Ще один особливий експонат — болгарська гітара KREMONA ZORNIZA. Таких випустили всього 50. А виготовили їх у 60–70-х роках минулого століття спеціально для перших осіб держави.

[Микола Ульянов, гід по виставці]:
«Такі вручали під час дипломатичних заходів, а також нагородження важливих урядових осіб Болгарії».

А цей інструмент часто плутають з електрогітарою.

[Микола Ульянов, гід по виставці]:
«Це Lap Steel Guitar. Вона лежить в такому положенні на ваших колінах або на столі. Грають спеціальними кігтями й слайдом. Вона видає зовсім інші звуки».

Усі експонати робочі. На виставці є нагода почути, як звучать деякі відновлені вінтажні інструменти. Також можна побачити, як гітари реставрують.

[Дарина, гітарний майстер]:
«Дуже скрупульозна робота. Сім разів відміряй — один раз відріж — це якраз про цю галузь».

Автор виставки Олександр і сам виготовляє гітари. Він входить до десятки провідних світових виробників цих інструментів. Вони унікальні ще й тим, що їхні пропорції створено на основі золотого перетину.

[Олександр Дорошенко, автор виставки]:
«Творець нас теж створив відповідно до золотих пропорцій, і гітари відповідно до золотих пропорцій — подібне притягує подібне. Вони інші».

У межах виставки також заплановано відкрити гітарну школу, а ще проводити виступи та концерти. Експозиція працює на ВДНГ на постійній основі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальний музей гітар відкрився в Києві2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїПінболом захоплюється дедалі більше молодіМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїСендбординг повертається до НамібіїКарнавал у Венеції може стати «платним»Французький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: