27.04.2024
Телеканал NTD

Шедеври на кілька годин: хорватський майстер малює на пляжах

Шедеври на кілька годин: хорватський майстер малює на пляжах

[Нікола Фалер, художник

Дата завантаження: 2024-04-27

video

[Нікола Фалер, художник]:
«Робота зникає, її поглинає море. Наступного дня доступна нова поверхня для роботи, тому творчості немає кінця».

Мистецтво не вічне. Так можна сказати про роботи хорватського художника Ніколи Фалера. Він малює на піску.

[Нікола Фалер, художник]:
«В Осієку, звідки я приїхав, я теж малюю на піску. Я полюю на місця, де бувають припливи. Чудово, коли можеш малювати щоранку».

Зараз Нікола бере участь у фестивалі поблизу міста Опозен, що на півдні Хорватії. Його проводять щорічно. Цей — сьомий. Місцеве полотно — береги річки Неретви.

[Нікола Фалер, художник]:

«Маю три з половиною години до припливу. Я малюю кола, надихаюся традиціями сакральної геометрії з усього світу — християнськими, буддистськими, індуїстськими. Ідей багато, але час обмежений».

Нікола хоче незабаром організувати свій фестиваль малюнків на піску. Упевнений, що таке заняття дуже сподобається дітям.

[Нікола Фалер, художник]:
«Малювати на піску може кожен, це дуже просто. Восени плануємо залучити дітей, організуємо окремий фестиваль».

Коротке посилання на цю сторінку:

Шедеври на кілька годин: хорватський майстер малює на пляжахНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКООдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: