30.02.2024
Телеканал NTD

Пінболом захоплюється дедалі більше молоді

Пінболом захоплюється дедалі більше молоді

Емілі Коссон із Голд-Коста — найкращий гравець у пінбол в Австралії. Торік вона посіла третє місце..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Емілі Коссон із Голд-Коста — найкращий гравець у пінбол в Австралії. Торік вона посіла третє місце на міжнародному турнірі в США. І хоча дівчина народилася за пів століття після того, як минула золота ера пінболу, це не завадило їй захопитися цією грою.

[Емілі Коссон, гравець у пінбол]:

«Я почала грати в три роки, коли змогла дотягуватися до фліперів, а в десять років — уже брала участь у турнірах».

Батько Емілі — колекціонер автоматів для пінболу.

[Джон Коссон, шанувальник пінболу]:

«Колись у мене їх було понад 60, а зараз коло 18».

Останніми роками пінбол знову стає популярним. Водночас ним захоплюється дедалі більше молоді. З п’яти найкращих гравців світу чотирьом немає і 21 року.

Власник залу з ігровими автоматами Джеймс Енглісс уже десять років організовує змагання з пінболу. Каже, що в перші роки в змаганнях брало участь багато чоловіків середнього віку. Тепер усе інакше.

[Джеймс Енглісс, організатор змагань із пінболу]:

«Зараз серед найкращих гравців світу є підлітки. Їхній ентузіазм, здатність миттєво засвоювати правила та реакція неймовірні».

Дослідники вважають, що пінболу потрібні гравці різного віку.

[Деніел Джонсон, доктор комп’ютерних наук]:

«У цьому спорті треба більше таких, як Емілі, більше молоді, а не лише чоловіків середнього віку. Молодь приходить і змінює світ».

Старше покоління раде передати свою любов до пінболу молодим. Так гра не піде в минуле.

Пінбол сягає корінням в епоху французького короля Людовіка IV. У вигляді, наближеному до сучасного, ця гра виникла в ХІХ столітті. Розвиватися почала приблизно 90 років тому. Золота ера пінболу припала на 50-ті роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пінболом захоплюється дедалі більше молодіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: