27.03.2024
Телеканал NTD

Рекорд Гіннеса: у Данії побудували найвищий у світі замок із піску

Рекорд Гіннеса: у Данії побудували найвищий у світі замок із піску

Замок із піску заввишки 21 метр 16 сантиметрів побудували в данському місті Блокгус. Він став найвищою..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Замок із піску заввишки 21 метр 16 сантиметрів побудували в данському місті Блокгус. Він став найвищою піщаною скульптурою світу й побив рекорд Гіннеса. Тема творіння — COVID-19.

[Вілфрід Стейгер, скульптор із Нідерландів]:
«Коронавірус управляє нашим життям. Він диктує, що нам робити. Він змушує нас носити маски, не зустрічатися з рідними й не ходити до хороших місць. Змушує нічого не робити й сидіти вдома».

Замок має вигляд піраміди. Так він буде стійкішим. На нього пішло майже п’ять тонн піску. Над цим творінням працювали 30 скульпторів.

[відвідувач виставки]:
«Це за межею краси. Він схожий на архітектурне творіння Рима, на щось середньовічне. Я дуже вражений».

Рекорд зареєстрували представники Книги Гіннеса. Його включать у наступне видання. Попереднє досягнення належить Німеччині. Там у 2019 році побудували піщаний замок заввишки 17 метрів 66 сантиметрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекорд Гіннеса: у Данії побудували найвищий у світі замок із піскуСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: