28.12.2024
Телеканал NTD

Карнавал у Венеції може стати «платним»

Карнавал у Венеції може стати «платним»

Сотні тисяч відвідувачів Венеційського карнавалу насолоджуються, можливо, останнім роком безплатного доступу туристів до давнього міста. Незабаром..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Сотні тисяч відвідувачів Венеційського карнавалу насолоджуються, можливо, останнім роком безплатного доступу туристів до давнього міста. Незабаром набуде чинності правило платного в’їзду, яке має обмежити кількість гостей.

Венеція з її мальовничими каналами та пам’ятками епохи Відродження вже багато років потерпає від непомірного напливу туристів. Щоб розв’язати проблему, влада міста розробила пробний захід, який почне діяти 25 квітня.

Керівник міського управління туризму каже, що цього року платними будуть 29 днів. Їх обрали з огляду на статистику минулих років. Зазвичай у ці дати туристів найбільше.

Для відвідування міста потрібно буде забронювати місце на спеціальному вебсайті та сплатити збір.

[Сімон Вентуріні, голова управління туризму Венеції]:

«Не буде турнікетів, воріт, колючого дроту та фізичних бар’єрів. Це буде своєрідна допомога туристам, бо ми просимо їх про співпрацю. Це експеримент, і ми не впевнені, що знайшли чарівне рішення».

Планують проводити вибіркові перевірки на в’їздах на острови, на яких розташоване місто. Туристів, які не заплатять 5 євро збору, штрафуватимуть на суму від 50 до 500 євро.

Водночас місця забронювало вже більш як 4000 гостей.

Думки самих туристів розділилися.

[туристка з Великої Британії]:

«Я вперше побувала тут у січні й не могла повірити, скільки тут людей. Якщо доведеться платити, гадаю, це справедливо».

[турист із Туреччини]:

«Це смішно, бо ви заробляєте гроші на туристах. Не можна вимагати гроші до того, як вони проведуть тут час і відкриють для себе це місто. Не можна стягувати такі податки, це не логічно».

Хоча місцевих жителів звільнено від збору, деякі побоюються, що нові правила можуть ускладнити їм життя, бо їм теж доведеться бронювати квитки.

[місцевий житель]:

«Це може стати проблемою для всіх тих, хто живе неподалік Венеції і кому треба приїхати сюди, щоб, наприклад, відвідати батьків».

Водночас у місті триває карнавал із його масками та безліччю культурних заходів. Цього року на період із 27 січня по 13 лютого заплановано понад 50 вистав.

2023-го карнавал збагатив Венецію приблизно на три мільярди євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карнавал у Венеції може стати «платним»Польський полонез внесли до списку ЮНЕСКОФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиПрогулянка найромантичнішим садом світуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниДва індійські ресторани судяться через куряче каріВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракар

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: