29.03.2024
Телеканал NTD

Ретроавтомобілі проїхалися вулицями Парижа

Ретроавтомобілі проїхалися вулицями Парижа

Вінтажні, рідкісні й дорогі. 700 ретроавтомобілів їдуть вулицями французької столиці. Тут проходить літнє ралі «Через Париж»...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Вінтажні, рідкісні й дорогі. 700 ретроавтомобілів їдуть вулицями французької столиці. Тут проходить літнє ралі «Через Париж».

На щорічний захід з’їхалися автомобілі, мотоцикли, автобуси й трактори з усієї Франції та з інших європейських країн.

Наприклад, ця пара з Нідерландів приїхала сюди на британському двомісному спортивному автомобілі «triumph» 1967 року.

[Ян Стібік, учасник параду]:

«Щоб дістатися сюди, ми подолали 500 кілометрів. Сьогодні проїхалися Парижем. Просто чудовий день».

Колона стартувала від Венсенського замку й проїхала біля найвизначніших пам’яток і місць Парижа: Ейфелевої вежі, Тріумфальної арки й Монмартру.

[Людовик Валадьє, учасник параду]:
«Цікаво, що багато хто нам махає. Якщо їхати на звичайній машині, такого не буває. Але якщо ти на старовинній машині, тебе постійно вітають, і це приємно».

Дорогою водії спонтанно зупиняються, щоби поспілкуватися з перехожими.

[перехожий]:
«Відмінний сюрприз. Я би хотів, щоб цей захід “Через Париж” проводили щонеділі. Вони приїжджають і від’їжджають, і ці машини всюди — не знаєш, куди дивитися».

[перехожа]:
«Чудово, коли прості перехожі, такі як я, можуть стати частиною цієї події і відчути душевну спорідненість з усілякими автомобілями. Наприклад, тут є старовинний “chevrolet”. Мої батько й мати ще в п’ятдесятих їхали на такому на своє весілля».

Захід проходить у Парижі вже вчотирнадцяте.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ретроавтомобілі проїхалися вулицями ПарижаУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церкві200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: