08.02.2024
Телеканал NTD

«Нічого не залишилося»: пожежа в Орегоні знищила десятки будинків

«Нічого не залишилося»: пожежа в Орегоні знищила десятки будинків

Пожежа на півдні штату Орегон знищила десятки будинків. Так, в окрузі Кламат згоріло щонайменше 112 житлових..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Пожежа на півдні штату Орегон знищила десятки будинків. Так, в окрузі Кламат згоріло щонайменше 112 житлових і 170 нежитлових будівель.

Мешканці цього містечка встигли виїхати. Однак, повернувшись, виявили тільки попелища.

[Гейдж Кларк, місцевий житель]:
«Я гадав, що ще маю лісопильню. Я їхав, думаючи, що мені ще є куди повертатися. Але тут я був вражений наповал. Мені аж живіт скрутило від того, що нічого не лишилося».

Ця пожежа стала третьою за масштабами в штаті Орегон із 1900 року. Вона зайнялася за 400 кілометрів від Портленда й охопила понад 162 тисячі гектарів території. Переважно це чагарники й ліси, які спалахують як сірники через значну засуху.

[Гейдж Кларк, місцевий житель]:

«Ми просто маємо спробувати об’єднатися як громада й усе відновити, налагодити життя людей. Звичайно, ми ніколи не повернемося до того, що було раніше, але ми повинні спробувати зробити все, що можемо. Багатьом людям більше нікуди йти».

Біля кордону з Каліфорнією пожежа знищила близько 70 будинків. Приблизно 2000 людей мусило евакуюватися.

Загалом у 13 штатах США палає близько 80 великих пожеж. За останні тижні вигоріло понад 525 тисяч гектарів території.

Водночас дим доходить навіть до північно-східних міст, таких як Нью-Йорк і Бостон. Там місцеві жителі скаржаться на різь в очах та утруднене дихання.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Нічого не залишилося»: пожежа в Орегоні знищила десятки будинківСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиНирки — у центрі нової кризи в НепаліСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: