26.07.2024
Телеканал NTD

Тайванські дипломати залишають Гонконг

Тайванські дипломати залишають Гонконг

Тайванські дипломати почали залишати своє представництво в Гонконгу. Причиною стало те, що влада цього автономного регіону..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Тайванські дипломати почали залишати своє представництво в Гонконгу. Причиною стало те, що влада цього автономного регіону Китаю вимагає від них підписати документ, який підтверджує, що Тайвань є частиною КНР.

[Цю Дайсань, голова Ради зі зв’язків із материковим Китаєм]:
«Мета адміністрації Гонконгу — створювати політичні перешкоди за допомогою заяви про політику одного Китаю. Очевидно, що так учиняють, щоб принизити нашу національну гідність і змусити наших співробітників підкоритися владі Пекіна. Звісно, ми це рішуче відкидаємо».

Тайвань — це частково визнана держава, яка відокремилася від КНР у минулому столітті. На відміну від материкового Китаю, на острові процвітає демократія. Гонконг — це колишня британська колонія, яку у двадцятому столітті передали під управління Пекіна.

На папері Гонконг — це автономний регіон, де має діяти демократична система управління. Однак фактично дедалі більше тут панує Пекін. Ситуація з правами людини в регіоні особливо погіршилася торік, коли компартія Китаю безпосередньо запровадила тут закон про нацбезпеку, що дає змогу арештовувати людей, звинувативши в тероризмі та сепаратизмі й засуджувати їх до тривалих термінів ув’язнення, аж до довічного.

Тайвань розкритикував цей закон. Він також запропонував усім гонконжцям притулок від переслідувань. Відомий випадок, коли понад десять гонконзьких активістів утікало на човні на Тайвань. Однак їх затримали й засудили до тривалих термінів.

Представник Демократичної прогресивної партії Тайваню сказав, що в представництві Тайваню в Гонконзі залишиться лише місцевий персонал.

Минулого місяця Гонконг призупинив роботу свого тайванського представництва. Влада регіону заявила, що це через те, що Тайвань підтримує продемократичних протестувальників Гонконгу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайванські дипломати залишають ГонконгТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГонконг посилив закон про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: