27.01.2024
Телеканал NTD

Австралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Австралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Австралію «вразило» рішення пекінського суду засудити австралійського письменника Яна Хенцзюня до смертної кари із відстрочкою на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Австралію «вразило» рішення пекінського суду засудити австралійського письменника Яна Хенцзюня до смертної кари із відстрочкою на два роки. Про це заявила міністр МЗС країни Пенні Вонг.

[Пенні Вонг, міністр закордонних справ Австралії]:

«Як перший крок я доручила своєму секретареві викликати посла Китаю в Австралії, щоб висловити наше заперечення. Зазначу, що доктор Ян та його сім’я після багатьох років невизначеності вкрай пригнічені. Мої думки, думки прем’єр-міністра і, гадаю, думки всіх австралійців із ними».

Продемократичний блогер Ян — громадянин Австралії, що народився в Китаї. До арешту в аеропорту Гуанчжоу у 2019 році, він працював у Нью-Йорку. Його звинуватили в шпигунстві на користь країни, яку публічно не назвали. Подробиці справи досі невідомі.

Судовий процес над Яном пройшов таємно в травні 2021 року. Сам блогер заперечує, що працював шпигуном на користь Австралії чи США.

[Пенні Вонг, міністр закордонних справ Австралії]:

«Доктора Яна утримують під вартою із січня 2019 року за звинуваченням у підриві національної безпеки. Його вирок неодноразово відкладали після закритого суду 27 травня 2021 року. Австралійський уряд щоразу виступав на захист доктора Яна, послідовно закликаючи Китай дотримуватись основних стандартів правосуддя».

До затримання Ян писав про політику Китаю і США та створив серію шпигунських романів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: