25.02.2024
Телеканал NTD

Китайська майстриня робить із вовни іграшки, що в позі ембріона

Китайська майстриня робить із вовни іграшки, що в позі ембріона

У своїй студії в Пекіні китайська художниця Інь Ює спритно орудує спеціальною голкою. Вона за допомогою..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У своїй студії в Пекіні китайська художниця Інь Ює спритно орудує спеціальною голкою. Вона за допомогою техніки валяння створює з вовни невеликого рожевого слона.

Зайнялася цим ремеслом коло десяти років тому. Каже, що й гадки не мала, що це стане її професією.

[Інь Ює, майстриня з валяння]:
«Я знайшла в мережі картинки з повстю випадково. Мені стало дуже цікаво, тому я зібрала інформацію і спробувала щось зробити. Я займаюся цим понад 10 років. Не думала, що зможу робити це так довго. Спочатку це було просто маленьке хобі».

Це слоненя сидить у позі ембріона. Художниця каже, що цей персонаж для неї багато значить. Вона придумала його, коли була вагітною сином, якому зараз уже п’ять місяців.

[Інь Ює, майстриня з валяння]:
«Коли я створювала цей виріб, щоразу коли я тримала його, то уявляла, який вигляд має моя дитина в животі. Було таке відчуття, що слон ріс разом із малям. У моїй уяві між ними був зв’язок. Коли я це робила, мене переповнювало щастя».

Сьогодні виставка художниці проходить у Пекіні. Її тема — гриби.

[Інь Ює, майстриня з валяння]:
«Гриби — це такі собі чарівні істоти. Вони тихі, мешкають у затишних куточках, живуть під поваленими деревами. Вони вилазять (із землі) непомітно. Це тендітні й одночасно стійкі істоти. Особисто я дуже люблю гриби».

[Ши Веньцзе, відвідувачка виставки]:
«Коли (я їх побачила), мені стало тепло на душі. Ці фігури схожі на матір і дочку. Вони в зручному одязі, у розслабленій позі. Це дає відчуття домашньої атмосфери».

Інь стала популярною у 2012 році, коли опублікувала фото своїх робіт в інтернеті. Відтоді вона вже взяла участь у дев’ятьох виставках у Китаї та Японії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайська майстриня робить із вовни іграшки, що в позі ембріонаГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: